PrimeLife

Εσωτερικός χώρος του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ στο Κουκάκι

Στην καρδιά της Αθήνας, λίγα βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα διώροφο νεοκλασικό. Ο χώρος, λιτός και φωτεινός, αποπνέει ηρεμία και φιλοξενία. Είναι το σημείο όπου η μανιάτικη γαστρονομική παράδοση συναντά τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Διαβάστε επίσης στο PrimeLife: Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα: Μια νέα εποχή γεύσης και δημιουργία

Η φιλοσοφία της κουζίνας

Από την πρώτη στιγμή, το εστιατόριο έθεσε στο επίκεντρο τα προϊόντα της Λακωνικής Μάνης. Χειροποίητα ζυμαρικά από συνεταιρισμούς, σύγκλινο, μυρωδικά, τυριά και εξαιρετικό ελαιόλαδο έρχονται κάθε εβδομάδα από τον τόπο τους. Η κουζίνα εμπνέεται από τις συνταγές των γιαγιάδων, αλλά αποδίδεται με σύγχρονες τεχνικές και αισθητική. Έτσι, η παράδοση γίνεται έμπνευση και οι μνήμες μετατρέπονται σε νέες γευστικές εμπειρίες.

Διαβάστε επίσης στο PrimeLife: Street food στην Αθήνα: Τι κάνει την πρωτεύουσα μοναδικό γαστρονομικό προορισμό

Το μενού που ξεχωρίζει

Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα που τιμούν την ελληνική κουζίνα. Η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη είναι αρωματική και ισορροπημένη. Ο ταραμάς με πέρλες λεμονιού και λάδι μυρωδικών εντυπωσιάζει με την ελαφράδα του. Η τσουχτή, η χαρακτηριστική μανιάτικη μακαρονάδα με αυγό και σύγκλινο, έρχεται σερβιρισμένη με καμένη μυζήθρα Αρκαδίας. Στα κύρια, το αρνάκι με πατάτες baby και σάλτσα από τον ζωμό του συνδυάζει δύναμη και λεπτότητα, ενώ το κουσκουσέ Λήμνου με θαλασσινά είναι το signature πιάτο που κερδίζει κάθε επισκέπτη.

Διαβάστε επίσης στο PrimeLife: Γεύσεις από όλο τον κόσμο: Οι διαφορετικές κουζίνες που θα βρεις στην Αθήνα

Η εμπειρία στο τραπέζι

Η παρουσίαση είναι προσεγμένη χωρίς υπερβολές. Τα πιάτα δείχνουν απλά, αλλά κρύβουν τεχνική και φαντασία. Οι μερίδες είναι χορταστικές, παρά το ότι σερβίρονται σε μεγάλα πιάτα. Η δυνατότητα για μισές μερίδες μέχρι τις 18.00 δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις περισσότερες γεύσεις με μικρότερο κόστος. Ένα μανιάτικο καλωσόρισμα με ζεστό ψωμί και ελιές φέρνει τον επισκέπτη αμέσως πιο κοντά στην ατμόσφαιρα του τόπου.

Τα γλυκά και η κάβα

Στο τέλος, η πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού και παγωτό γιαούρτι κλείνει γλυκά το γεύμα. Η παραδοσιακή γαλατόπιτα και η σοκολάτα με βάφλα και παγωτό βανίλια αποτελούν επίσης επιλογές που αφήνουν έντονη εντύπωση. Η κάβα του εστιατορίου περιλαμβάνει περίπου 35 ελληνικές ετικέτες, εκ των οποίων αρκετές σερβίρονται και σε ποτήρι.

Η ατμόσφαιρα

Το νεοκλασικό κτίριο στη Φαλήρου δημιουργεί αίσθηση οικειότητας. Ξύλινα πατώματα, σιδερένια φωτιστικά και μεγάλες φωτογραφίες της Μάνης δίνουν τον τόνο. Το περιβάλλον είναι ήρεμο, με χαμηλή μουσική, ιδανικό για ένα δείπνο που ισορροπεί ανάμεσα στο χαλαρό και στο εκλεπτυσμένο.

Η υπογραφή των σεφ

Για χρόνια, ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης ανέδειξε την κουζίνα της Μάνης με δημιουργικότητα. Σήμερα, ο Ανέστης Ποιμενίδης συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία, δίνοντας έμφαση στα τοπικά προϊόντα και την αυθεντικότητα. Τα πιάτα του συνδυάζουν την παράδοση με το μοντέρνο στοιχείο, χωρίς να χάνεται η ουσία της γεύσης.

Γιατί να το επισκεφθείς

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι από τα εστιατόρια που δεν βασίζονται σε εντυπωσιασμούς, αλλά σε καθαρές γεύσεις. Με λογικές τιμές (περίπου 30€ ανά άτομο χωρίς κρασί), φιλική ατμόσφαιρα και προσεγμένη εξυπηρέτηση, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη μανιάτικη κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας.

Διεύθυνση: Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
Τηλέφωνο: 210 9218180
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 14:00-23:00, Κυριακή 13:00-17:30